Afslibning af gulv - Sådan afslibes et trægulv - Afslibning af gulv

Afslibning af gulv – Sådan afslibes et trægulv bedst

Såfremt dit trægulve har tegn på slid, så er det tid til en afslibning af gulv.  Jeg vil i det følgende give dig et indblik i hvordan nøjagtig arbejdet vil iværksættes. Hvor der startes med en simpel vurdering af trægulvets beskaffenhed til den endelige og afsluttende afleveringsprocess.  Her imellem er der en gulvafslibning og en gulvbehandling.

Afslibning af gulv

Se med her, hvordan du afgør om dit trægulv overhovedet skal og kan afslibes.  Alle med et trægulv i boligen har en føling af hvordan tilstanden er. Og de fleste boligejere eller -lejere kan også med stor sandsynlighed sige om gulvet trænger til en opfriskning.

Men om fornemmelsen blot er en indbildning eller en reel og begrundet følelse må tjekkes.

Afslibning af gulv

Sådan afslibes et trægulv – Afslibning af gulv

Undersøgelse af gulvets beskaffenhed

Er lakken slidt igennem? så er den gal.  Men ofte er overfladen på et trægulv blot meget ridset og hakket, og så kan det diskuteres om en afslibning er nødvendigt. Kan familien leve med gulvet som det er? eller skal man foretage en afslibning af gulv én gang for alle? Så i de fleste tilfælde vil en gulvafslibning være tilrådeligt, uanset gulvets kvalitet, og om det er behandlet med:

  • Olie
  • Lak
  • Sæbe
  • Voks
  • Lud

eller noget helt andet. Når trægulvet nu én gang er blevet  afslebet, så er du fritstillet med hensyn til hvilken gulvbehandling det skal have. Der er fordele og ulemper samtidig med at gulvets beskaffenhed og træsort sætter nogle naturlige begrænsninger.  Hvilken gulvbehandling du vælger afhænger i høj grad af hvad du synes er pænt.

Gulvafslibning

For hver gang et trægulv afslibes, så bliver det tyndere og tyndere. Selv med en nænsom afslibning af gulv, kan det kun klare et begrænset antal afslibninger i hele sin levetid. Dog kan et massivt  plankegulv i sagens natur tåle mere afslibning end et lamelgulv eller parketgulv.

Hvor mange antal slibninger et trægulv kan tåle afhænger af gulvets beskaffenhed

Det vil sige gulvets tykkelse og stand. Er det et finergulv, så er tykkelsen af overflade finéren afgørende.

En grundig afrensning

Har du et gulv der er olie- eller sæbebehandlet, så kan det ofte friskes op med en grundig afrensning  samt en ny  sæbe- eller oliebehandling. Et lakeret trægulv skal altid fuldslibes, for når der først er kommet ridser i lakken så har man et problem. Det kender vi fra dagligdagen, men det gør sig også gældende ved trægulve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *