Få viden om afslibning i fritidshuse, sommerhuse etc.

Få viden om afslibning i fritidshuse, sommerhuse og kolonihavehuse

Trægulve i sommerhuse er ofte udsat for mere slid en i en normal bolig. Og derfor kan en afslibning være påkrævet med jævne mellemrum.  Her går man ud og ind med udesko og er måske knap så påpasselig med at tage sko af og tørre fødderne på måtten inden man går ind. Og lige netop det med udesko inde kan give mange problemer, og derfor tilråder vi at have en god og solid måtte hhv. udenfor  og indenfor hoveddøren.  I forlængelse af den indendørs måtte kan der med fordel være en mindre måtte som tager det sidste småsand som måtte være.  Ønsker du mere information om måtter og slid, så kontakt os endelig. Vi tager telefonen alle dage, også aften og weekend.

Alle trægulve kan opfriskes

Alle trægulve kan med fordel afslibes, uanset om det er i en bolig eller et fritidshus.

Gulvafslibning er simpelthen måden at forny et gammelt og grimt trægulv.

Og der er flere løsninger som vi alle vil komme ind på her på denne website.

Gulvafslibning er den ideelle løsning

Med en afslibning fjernes alt det gamle lak, så trægulvet kommer til at fremstå helt nøgent og trærent som man siger indenfor fagsproget.  Herefter bliver det lidt mere besværligt, idet der skal vælges gulvbehandling.

Afslibning og gulvbehandling

Det er absolut ikke underordnet hvad man vælger af gulvbehandling i sin fritidsbolig, idet huset står ubeboet det meste af året. Træ og store svingninger i temperatur og luftfugtighed er ikke den allerbedste kombination. Et fritidshus der står uopvarmet det meste af pres er påvirkelig over for ydre påvirkninger.

Tag hensyn til ekstreme forhold

Trægulve der er udsat for store udsving i temperatur og luftfugtighed kvælder,som man siger. Det vil sige at træet trækker sig sammen eller udvider sig afhængig af netop temperatur og luftfugtighed. Og dette forhold må man tage højde for når gulvet skal efterbehandles. Vi tilbyder følgende behandling:

  • Olie
  • Lak
  • Lud
  • Voks
  • Sæbe

Som du ser er der mange muligheder. Der kan med fordel vælges gulvbehandlinger som kombineres, for eksempel lud + olie, lud + lak og lud + sæbevask.

Lak er en god løsning i et fritidshus

Et fritidshus har typisk fyrretræsplanker som gulvbelægning, og de kan med fordel lakeres. Lak er særdeles slidstærk og kan modstå meget kraftig slid. Endvidere har lak den egenskab at tilpasse sig træet og gulvets bevægelser. Det vil sige, at selvom lak er hårdt så er det samtidigt smidigt og fleksibelt.  Jo flere lag lak man påfører gulvet jo mere slidstærkt. Det normale er 2 lag lak, men mange vælger 3 lag for at være sikker på holdbarheden. Men 3 lag er også virkelig noget der holder i rigtig mange år fremover.

Trægulve er skånsomme for ryg og krop

Trægulve er fjedrende når man går på dem og derfor skal afslibningen følges op af en gulvbehandling som er fleksibel og kan tåle belastning. Træ er et naturligt og levende materiale der ‘kvælder’ som man siger indenfor fagsproget, det vil sige, at det udvider sig og trækker sig sammen som følge af temeperatur- og luftfugtigheds svingninger. Og såfremt det er et udlejningshus, så kan man være sikker på at det ikke er alle lejere der behandler det som sit eget. Så en slidstærk og robust lak er det eneste rigtig i et fritidshus.

Læs mere her om:

Gulvafslibning
Lakering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *