Gulvafslibning af bambusguvle giver et smukt resultat

Bambusgulve – Gulvafslibning af bambusguvle giver et smukt resultat

Bambusgulv er en af de mest slidstærke gulvtyper der findes, og særdeles velegnet som gulvbelægning.

Asiens populære trægulve

Bambus har været brugt som gulvbelægning i Asien i mange hundrede år. Det er en fantastisk hård træsort som efterhånden har vundet indpas i Danmark og resten af Skandinavien.

Bambusgulve er et godt alternativ til trægulve

 

Bambusgulve – Gulvafslibning af bambusguvle

Bambus er et godt alternativ til de traditionelle gulvtyper, og så har den fordelen at være fra et bæredygtigt skovbrug. Når en bambus bliver fældet, så skyder den fra bunden igen og er klar til en ny fældning efter 4 år. Derfor er bambusgulve noget af det mest miljøvenlige gulvbelægning der kan anvendes.

Er meget formstabilt

I forhold til mange andre trægulve, så er bambus et meget formstabilt gulv, som kun ‘kvælder’ meget lidt. Det vil sige at det kun ‘arbejder’ meget lidt ved skift i temperatur og luftfugtighed.

Bambus er et hårdtræsgulv

Vi forbinder hårdt træ med eg på de skandinaviske breddegrader, men bambus er mere hårdt end egetræ. Så der er virkelig tale om et ‘hårdtræsgulv’ som er slidstærkt og modstandsdygtigt overfor ridser, hakker og almindelig slidtage.

Der findes forskellige bambus gulv typer, som hver især har sine fordele:

  • Højkantsparket
  • Massiv parket
  • Lamelplanker

Et bambusgulv er, som sagt, meget slidstærkt og en forholdsvis ny træsort på det skandinaviske og danske gulvmarked.

bambusgulve gulvabc

Et bambusgulv er ikke som en bambuspind

Men tænker uundgåeligt på en bambuspind eller et bambusskud i kinesermad når ordet bambus nævnes, og det er svært at forestille sig et gulv af bambus. Bambus forbinder vi med et hult plantemateriale, og det er også en plante som er opbygget næsten ligesom træ.

NOTE: Det er velegnet som gulvmateriale og er lige så velegnet til for- og efterbehandling, rengøring, pleje og vedligeholdelse.

Bambusgulve er en hård konkurrent

De nye bambusgulve er en hård konkurrent til de traditionelle træsorter, og det bliver spændende at se hvordan danskerne tager imod bambus som gulvbelægning. Kvaliteten fra Asien kan svinge voldsomt, og det kan måske være udslagsgivende for salget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *