Fordele og ulemper ved gulve i fyrretræ

Fordele og ulemper ved fyrretræsgulve

Hvis man er til bløde gulve, så er fyrretræ bestemt godt valg. Man kan springe gulvafslibning over når man vælger at lægge fyrretræsgulve hjemme. Fyrretræsgulve ser mere og mere spændende ud med tiden.

Smukke og populære fyrretræsgulve

Fyrretræ har en masse små detaljer som er værd at lægge mærke til. Fyr kan blive meget gammelt, og er særdeles velegnet til trægulve. I Danmark er de uden tvivl den træsort der ligger i de fleste hjem.

Fyrretræ er særdeles velegnet til trægulve

fyrretræsgulve - fordele og ulemperFørst og fremmest er der snak om træets alder. Gamle træer har flere årringe, som gør at gulvet har strammere korn. Normalt er kernetræet, træets midterdel, mørkere end træet ved ydersiden.

Se forskellen med og uden knaster

Hvis man gerne vil se forskellen, skal man kigge på fyrretræ med et indhold af mindst 75-80% kernetræ.   Der kan også være forskellige antal knaster på gulvet. Man kan vælge klart gulv, men gulve med tætte knaster, ser meget pænt ud.

Lakering af trægulve

Fyrretrægulve kræver også særbehandling. For at man kan undgå ridser, er det en god ide at bruge polyuretan. Man kan skjule de gamle ridser med special olie, det kan for eks. være voksolie. I forhold til polyuretan,  giver olien gulvet sådan en gammeldags udseende. Den er til gengæld nemmere at reparere: der skal bare kommes mere olie på.

Benyt en professionel til afslibning af fyrretræsgulve

Polyuretan kan kun bruges i forbindelse med afslibning, som kan have dårlig effekt for bløde fyrretræsgulve. Men hvis nu man er nødt til at bruge gulvafslibning på fyrretræ, er det meget vigtigt at henvende sig til en proffesional, som kan arbejde omhyggeligt og undgå snit. Kantslibning  af dørtrin  er det mest foretrukne i disse tilfælde.

Fyrretræsgulve kan blive meget smukke

En billigere alternativ er at bruge lak. Det vil gøre gulvet nem at rengøre.  Det er dog vigtigt at huske, at lakerede gulve skal vaskes med så lidt vand som muligt. Der er et par ulemper ved lak. Den gulner med tiden. Med dybe ridser kan snavs trænge ned under lakken og dette kan give pletter.

Gulvafslibning giver duften af fyrretræ

Duften af nyvasket træ, glat overflade og trinstøj er nogle af de ting der gør fyrretræet foretrukken af mange. I sammenligning med andre træer, er der ingen insekter i fyrretræ ingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.