Fuldslibning - Fuldslibning er en anden betegnelse for gulvafslibning

Fuldslibning – Fuldslibning er en anden betegnelse for gulvafslibning

Fuldslibning er selve processen at afslibe et gulv. En gulvafslibning går ofte under betegnelsen fuldslibning.

Fuldslibning er en fællesbetegnelse for afslibning

Det er en proces at afslibe et trægulve og det foregår over flere gange. Med andre ord, så afslibes gulvet ikke kun 1 gang, som mange fejlagtig tror, men af flere gange. De enkelte delslibninger har forskellige benævnelser:

  • Grovslibning
  • Finslibning
  • Letslibning
  • Mellemslibning

Afhængig af trægulvets beskaffenhed så tilpasses afslibningen. Det vil sige, at der skal benyttes flere afslibninger ved et plankegulv med skibslak end et parketgulve med lud.

Hvad er en fuldslibning?

Fuldslibning er den samlede gulvafslibnings proces, hvor den gamle overfladebehandling fjernes med en afslibning.

Lad altid en fuldslibning udføre af en professionel fagmand

Selve processen består af en gradvis afslibning af trægulvet. Et typisk trægulve afslibes 4 – 5 gange med forskellig kornet sandpapir. Ved en fuldslibning benyttes sandpapir som har forskellig grovhed.

Afslibning med sandpapir

Der startes med en grovkornet sandpapir og afslibes diagonalt. Her fjernes det øverste af den gamle overfladebehandling. Herefter anvendes en lidt finere sandpapir hvor der afslibes på langs. Og processen på samme vis indtil der bruges en helt fin sandpapir til sidst.

Betegnelsen gulvafslibning og fuldslibning benyttes i flæng

Om det hedder en afslibning eller en fuldslibning går ud på et. For det handler i bund og grund om at fjerne den gamle gulvbehandling så afslibningen kommer ned til det rene træ. Når gulvet så står helt strippet, så kan der påføres en ny overfladebehandling med:

  • Olie
  • Lak
  • Lud
  • Voks
  • Sæbe

Det er dine ønsker og krav som kunde der afgør hvilken gulvbehandling der påføres. Din gulvmand kan du med fordel tage med på råd, for han har garanteret nogle staldtips og gode råd.

Afslibning der forskønner dit gulv

Er dit trægulv meget slidt og hærget, og er tilfældet at det er så medtaget at en afslibning ikke er tilstrækkelig? Så kan der i nødstilfælde benyttes en gulvafhøvling. Her fjernes 3 – 4 millimeter af selve træoverfladen, og derfor er det sjældent at denne proces er nødvendig. Gulvafhøvling benyttes når der er fernis, maling, niveauforskelle eller dybe ridser og hakker.

TIPS: En gulvafhøvling kan ikke udføres som gør-det-selv arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *