Gulvafslibning gør det selv - Tips og gode råd til gulvafslibning

Gulvafslibning gør det selv – Tips og gode råd til gulvafslibning

Gulvafslibning kan naturligvis udføres som gør det selv abejde. Der kan lejes gulvslibemaskiner i større farvehandler og byggemarkeder.

Derudover skal der anskaffes rekvisitter, slibepapir samt olie, lak eller lud. Det kan dog næppe anbefales at udføre udjævning med lejede slibemaskiner.

Gulvafslibning gør det selv mand er et hårdt job

Det er en stor opgave at give sig i kast med, men det kan synes at være lidt overskueligt. Hele familien vil blive forstyrret i en rum tid, hvor møbler skal være fjernet fra rummene. Og så er der den skræmmende store gulvslibemaskine, som larmer og støver en del.

Hjemmegjort gulvafslibning gør det selv

Men udjævning er egentlig ikke så svært. Vi har hjulpet mange boligejere med deres gør det selv projekt, ikke nødvendigvis fordi de har gjort det forkert, men simpelthen fordi de er kørt træt og sur i det.

Pletter fra urin kan sjældent fjernes

Vandpletter fjernes som regel med nogle få slibninger. Men pletter forårsaget af urin fra kæledyr trænger ofte så dybt ned i træet, så de ikke kan slibes væk. Det kan være en løsning at affarve gulvet på pletten, men min erfaring siger mig at resultatet i bedste fald bliver middelmådig og at det i værste fald efterlader skjolder. Ofte er den eneste løsning at afslutte afslibningen og tænke på det som et permanent mindesmærke til et elsket kæledyr.

Hvordan kan man se om det er vand eller urin?

Urin giver mørkere pletter som er dyb grå med sort kontur omkring pletterne. I mange tilfælde ligner pletterne et kort over det sydfynske øhav med store og små øer, der dækker et stort område. Alternativet er selvfølgelig at udskifte hele eller dele af trægulve.

Det allerbedste er at konsultere en fagmand og få en professionel vurdering

Forberedelse til gør det selv gulvafslibning

Som nævnt tidligere er det nødvendigt at leje:

Med den store gulvslibemaskine afslibes de store flader, og med kantmaskinen afslibes de små. Polermaskinen anvendes til at mellemslibe og efterpolerer gulvet, så det får den rette finish.

Overvej brugen af en professionel gulvsliber

Hent inspiration til dit gulvafslibning  projekt i et gør det selv blad eller gør det selv magasin. ‘Lav det selv’ for det halve lyder det ofte, men hvad er offeromkostningerne. Tabt arbejdsfortjeneste, familie skænderier, en fri weekend med ungerne? Det er værd at overveje om brugen af en fagmand ikke er alle pengene værd. For der er meget lidt at spare.

TIPS: Du kan få yderligere oplysning samt staldtips her på Gulvabc.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *