En gulvafhøvling og gulvafslibning gør en forskel

En gulvafhøvling fortsætter hvor gulvafslibning giver

Gulvafhøvling bruges som en proces ved gulvrenovering. Gulvafslibning og gulvafhøvling er de 2 mest benyttede måder at renovere og forny gamle og slidt trægulve.

Ved en gulvafhøvling bruges en gulvhøvl som nærmest skræller den gamle overfladebehandling af, som vi også kender det fra sløjdtimerne. Fra en gulvafhøvling kommer der høvlspåner, og der afsluttes altid med en gulvafslibning for at få den rette finish.

En gulvhøvl med 80 små knive

Vi anvender en Bona High speed gulvhøvl som er meget velegnet til især hårde trægulve med fernis. Gulvhøvlen bruges kun til fernis gulve og meget ujævne ditto, og er særdeles god idet den modvirker kutterslag. Det kræver et gulv uden stifter, søm og andet som kan ødelægge knivene.  Og udskiftning af knive er besværligt og kostbart, så derfor skal afhøvlingen foretages med et overblik og sans for det uforudsete. At være operatør på en gulvhøvl er ikke for hvem som helst. Det kræver rutine og ekspertise, samt at man kan spotte hindringer i træet eller gulvets forløb der påvirker processen. Den mindste unøjagtighed og uopmærksomhed kan få fatale følger for trægulvet.

Udover gulvafhøvling så består en gulvrenovering også af følgende:

De enkelte processer kan udføres hver for sig, men som regel kombineres de i en samlet entreprise.

Gulvafhøvling opretter skæve trægulve

Til en vis grad kan en afhøvling oprette skæve gulve, men idet der fjernes 3 – 4 mm af selve træet så er det  kun minimalt hvor lidt eller hvor meget skævhed der kan fjernes. Derimod anvendes processen i langt højere grad til at fjerne gammel fernis. Fernis der er lavet på linoliebasis får en mærkelig klistret konsistens ved afslibning, og derfor er en gulvhøvl den bedste løsning.

Der hvor en gulvsliber ikke slår til må der anvendes en gulvhøvl

Men det er i alle tilfælde en professionel gulvmand der skal udføre arbejdet. Når du som kunde bestiller en renovering af dit trægulv, så skal du ikke vurdere om det er den ene eller anden løsning som er den optimale. Det klarer gulvfirmaet eller den enkelte gulvmand. Han har alle de maskiner der er nødvendigt for at udføre gulvarbejdet også til gulvafhøvling.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.