Gulvarbejde - Arbejde med trægulve og gulvbearbejdning

Gulvarbejde – Arbejde med trægulve og gulvbearbejdning

Gulvarbejde udføres i forbindelse med renovering eller ny lægning af gulve. Har du et trægulv som har behov for en renovering? Læs mere her. At arbejde med gulve kræver en gulvmand eller gulvfirma til at udføre gulvopgaven. Hviken type opgave det er afhænger først og fremmest af gulvtypen. Her er der forskellige gulvbelægninger som hver især kræver en gulvmand med special kompetence til at udføre gulvarbejdet:

 • Marmor
 • Beton
 • Linoleum
 • Vinyl
 • Natursten
 • Terazzo

og en masse andre. Vi er kun specialiseret i træ og trægulve, hvilket denne artikel også vil bære præg af og omhandle.

Gulvarbejde er mange ting

I arbejdet med renovering af trægulve er der forskellige typer af gulvopgaver. Det er processer som hver især har til formål at opfriske gulvoverfladen samt gøre gulvet mere slidstærkt, smukt og brugervenligt. Hvilken proces der er nødvendigt i det givne tilfælde afhænger af en række forskellige ting, blandt andet gulvets beskaffenhed samt kundens ønsker til blandt andet udseende og slidstyrke. Vi beskæftiger os med følgende gulvprocesser i arbejdet med gulvopgaver;

 • Gulvrenovering
 • Gulvrestaurering
 • Gulvafslibning
 • Gulvbehandling
 • Gulvbearbejdning
 • Gulvreparation

samt en række andre. I forbindelse med en gulvopgave er det første skridt, at vurdere gulvarbejdets art på baggrund af kundehenvendelse. Vi kan som regel få en idé om gulvarbejdets art ved den første kundesnak, som ofte har en helt klar idé om hvad der skal udføres samt eventuelt en beskrivelse af et givet gulvproblem. Vi tager fat om gulvopgaven med det samme og i de fleste tilfælde er det nødvendigt at se trægulvet for et gulvtjek og en gulvvurdering. Såfremt gulvet blot skal afhøvles eller afslibes og have en efterbehandling så det som regel ikke nødvendigt med et besøg først, idet vi afklarer hvad der skal afslibes over telefonen.

Gulvvurdering er vigtig

gulvarbejde

Såfremt det er en større og mere kompleks gulvopgave kigger vi som sagt forbi kunden og udføre et gulvtjek. Her gennemgår vi først og fremmest om gulvet overhovedet kan afslibes. Det er dog meget sjældent at en afslibning ikke er muligt. I tilfælde hvor det er en anden proces der er nødvendigt vil det naturligvis fremgå af gulvvurderingen, det kan være at noget af gulvet skal repareres eller helt skiftes. Det kan også være at gulvet knirker, bølger eller har andre skavanker. Typiske skader er vand- og brandskader som skaber misfarvninger af forskellig slags.

Gulvarbejde på gulvværkstedet

Vi har en række gulvfolk som hver især har deres ekspertiser og kompetencer netop indenfor renovering af træ og trægulve. Er det nødvendigt at udføre et stykke gulvarbejde på vores gulvværksted så er dette også muligt. Det gælder ofte for trægulve som er ødelagte og hvor de enkelte planker måske skal isættes ekstra træ eller repareres i fer og not. Det kan også være at gulvet er skadet og mørnet som følge af fugtskade eller råd og svamp, og vi oplever ofte gamle trægulve være angrebet af borebiller som har undermineret træet. Ved rigtige gamle trægulve er det ofte svært at få gulvplanker som nøjagtig modsvarer trægulvet i boligen og derfor kan vi som regel på gulvværkstedet lave gulvplanker der modsvarer det nuværende gulv. Idag er det således at trægulve har helt klare specifikationer som modsvarer europæiske krav om standarder. Dette var ikke tilfældet for hundrede år siden og derfor kan det i mange tilfælde være nødvendigt at lave trægulve helt fra bunden. Her er det som regel muligt at skaffe gammelt træ som passer nøjagtig i patina til det gamle gulv, hvorfor det er svært at se forskel på det reparerede sammenlignet med det oprindelige.

Gulvrenovering af enhver slags

Gulvrenovering påtages for både små og store opgaver, så har du et lille køkken hvor trægulvet skal opfriskes så udfører vi gerne det. Ingen opgave er dermed for lille og ingen for stor. Vi tilstræber altid at have fornuftige priser på udført gulvarbejde og vi har alle forudsætningerne for at det kan lade sig gøre. Vi er særdeles konkurrencedygtige idet vore faste omkostninger er små og at vi ikke bruger penge unødigt. Det er vores filosofi at værne om det vi har og passe godt på det. Så derfor gør vi ikke uhensigtsmæssige investeringer og mange chefer på lønningslisten. Nej, hos os arbejder mester selv i marken hvor hans kone laver regnskab hver torsdag aften når hun kommer hjem fra arbejde. Det er små og beskedne kår og derfor kan vi også tillade os at bruge den tid der er nødvendigt for at udføre et godt og solidt stykke gulvarbejde til vore kunders tilfredshed.

Trætekniske kompetencer

Er det nødvendigt at gå i detaljer ved arbejdet med et trægulv så gør vi naturligvis det, idet vi har den fornødne tid og trætekniske viden som muliggør dette. Trætekniske kompetencer og viden om trægulve gør at vi kender alt til hvordan træ reagerer i alle mulige og umulige situationer. Vi ved også alt om gamle håndværksmæssige traditioner og principper indenfor vores branche. Derfor arbejder vi med ny teknologi og nye maskiner men med udgangspunkt i de gamle håndværksmæssige traditioner. Det er vores erfaring at det giver det bedste resultat og der for er vi altid på forkant med bearbejdningsmetoder og arbejdsformer indenfor branchen. Har du spørgsmål eller kommentarer til dene artikel, er du naturligvis velkommen til at kontakte os for en snak og et rigtig godt tilbud.

One thought on “Gulvarbejde – Arbejde med trægulve og gulvbearbejdning”

 1. Erik Olsen siger:

  Gulvarbejde kan helt klart anbefales herfra. Især gulvafslibning, gulvafhøvling og behandling af forskellig slags. Gulvabc.dk er et glimrende opslagsværk til netop opklaring af spørgsmål af forskellig slags.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *