Gulvbehandling gør trægulve så smukke som nye

Gulvbehandling gør trægulve smukke som nye

 Gulvbehandling benyttes til forskellige ting på samtid. For det første er overfladen med til at give det endelige udseende på trægulvet. Lyst, mørkt blankt eller rustikt? ja, der er rigtig mange muligheder. Så der er helt sikkert noget for enhver smag. Vi ser også mulighederne ved at gulvet kan blive hvidt som kalk eller rød som en postkasse, så alle ekstremerne er også med. Men det hjælper ikke at gulvet er smukt, såfremt det ikke kan holde den naturlige patina. Derfor skal overfladen tilpasses til gulvenes brug, uanset om man går med udesko inde eller med strømpefødder.

Gulvbehandling udføres for forskellig vis afhængig af:

  • Gulvets beskaffenhed
  • Træsort
  • Gulvtype
  • Nuværende gulvbehandling

Endvidere tages der udgangspunkt i gulvenes brug og slid, så overfladen får den beskyttende virkning som er nødvendig for en slidstærk overflade.

Forventninger til din gulvbehandling

Alle har ønsker og drømme til deres nyrenoverede trægulv. En forventning som måske kan være svært at forklare gulvmanden, og som derfor stiller store krav en dialog. Prøver og eksempler på udført gulvbehandling kan som regel hjælpe på det. I mange tilfælde har kunden set et flot gulv i et blad eller boligmagasin, for som oftest er der en visuel opfattelse af hvordan gulvet skal se ud. Det stiller krav til begge parter og som en del af en god gulvservice er netop gulvinspiration en vigtig del. For ikke nok med at et trægulv skal være smuk at se på, men det skal også være slidstærkt og passe til familiens brug.

Producenter af gulvbehandling

Vi er meget stolte af at have de absolut førende producenter af gulvbehandling i Danmark. Der er slet ingen tvivl om, at danskproduceret lak, lud og olie er blandt verdens absolut bedste. Indenfor gulvbranchen borger danske produkter for kvalitet, hverken mere eller mindre. Blandt andet:

  • TripTrap
  • Junckers
  • Faxe

er velrenoverede producenter som vi benytter. Vi sætter en ære i veludført gulvarbejde og benytter derfor det bedste af det bedste.

Anvender kun kvalitetslak

En afgørende og vigtig information som kan være nyttig for at vælge den bedste behandling, er hvilket indhold  der er i lakken. Der er fordomme om holdbarheden af gulvbehandlinger af forskellig fabrikat. Et materiales opløsningsmiddel er ikke nødvendigvis en indikator for et produkts kvalitet. Gulvlakker er bygget op omkring opløsningsmidler som enten er olie eller vandbaseret. Der kan så tilsættes forskellige former for hærder, der gør at lakken hærder hurtigere – men også hårdere op. Som eksempel kan nævnes, at ved lakering af et massive trægulv, så vil ca. 50% af opløsningsmidlet  fordampe og den anden halvdel vil danne den beskyttende film.

Den kemiske sammensætning

Kvaliteten af gulvbehandlingen er helt afhængig af kvaliteten og kombinationen af de råvarer der bruges. Producenter af produkter til behandling af trægulve forsøger at skabe en balance imellem omkostninger og kvaliteten af råvarer så materialet får de bedst mulige specifikationer til en given opgave. Produkter der bruger det samme indhold som f.eks. Polyurethane kan godt være vidt forskellig i kvalitet idet der så er tilsat acryl eller andre polymere hvor stoffets molekyler ikke ensrettes tilstrækkelig ens. Derfor er der en forskel i pris og kvaliteten af lakken.

Slidstyrke, rengøring og vedligeholdelse er vigtig

Såvel de syrehærdende – som de vandbaserede lakker giver en overflade film som kommer til udtryk på 2 måder. Enten ved en fordampning eller ved en kombination af fordampning og en kemisk reaktion med træet. De to kategorier giver anledning til forskellig overvejelser med hensyn til slidstyrke og generel anvendelse. Som tommerfingerregel kan man sige, at de vandbaserede lakker tørrer ved fordampning og de syrehærdende lakker tørrer henholdsvis en kemisk forbindelse og fordampning.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.