Gulvslipning - Ridser og misfarvninger fjernes med gulvslipning

Gulvslipning – Ridser og misfarvninger fjernes med gulvslipning

Gulvslipning bruges til renovering af gamle og slidte trægulve. Der anvendes en gulvsliber, som er en maskine der ved hjælp af sandpapir fjerner overfladebehandlingen.

Overfladen fjernes med en gulvslipning

Når træet efterfølgende står ‘trærent’ så kan der med fordel påføres en gulvbehandling med olie, lak eller lud. En gulvslipning bør udføres af en fagmand.

Anvendelse af ny teknologi

Gulvafslipning er en teknik til at forny gamle trægulve og fjerne den gamle efterbehandling.

De gamle traditionelle håndværksmetoder kombineres ofte med ny teknologi.

Ved brug af professionelle gulvslibningsmaskiner slibes det øverste lag af gulvet, så gulvet kommer til at fremstå helt nøgent. Herefter kan der med fordel påføres en ny gulvbehandling med olie, lak eller lud.

Gulvslipning fjerner mærker og ridser

En gulvafslipning retter op på bølgede gulve og fjerner ridser, mærker, trykmærker, misfarvninger, gulhed, gråhed, moderat vandskade og andre skavanker. I tilfælde hvor en gulvafslipning ikke er nok må der bruges en gulvafhøvling.

En opfriskning er nødvendigt nu og da

Et trægulv kan opfriskes og få en ny overflade med en gulvslipning, modsat mange andre typer gulvbelægning som ikke har denne mulighed. Gulve bliver slidte, og det gør trægulve også. De slides som følge af brug og kan trods ihærdige anstrengelser med pleje og vedligeholdelse, blive så ridsede og slidte at en gulvafslipning er en nødvendighed. Der er i enhver familie forskel på gulvenes ‘brug’, og det er klart at en børnefamilie med husdyr slider mere på et gulv end en enlig pensionist.

OBS:  Noget af det værste til at øge ridsedannelsen er tunge møbler og småsten fra sko der bruges indendørs.

Smukke og præsentable trægulve

Som årene går bliver trægulve kedelige og matte at se på. Og det er jo ikke just befordrende for et hjem med et grimt og slidt trægulv. Et gulv skal helst fremstå smukt og præsentabelt for at skabe velvære hos hjemmets beboere og gæster. Og her er en afslipning løsningen hvor den gamle overflade fjernes med sandpapir, hvorefter der påføres en ny overflade med:

  • Olie
  • Sæbe
  • Voks
  • Lak
  • Lud

Det hele kan endda udføres til en fornuftig pris uden at du bliver nødt til at udskifte hele gulvet. I enkelte tilfælde ved meget hærgede og gamle trægulve vil en gulvafhøvling være nødvendig, men det er yderst sjældendt.

Gulvafslibning priser

Det næste er så, hvor du kan få den bedste gulvafslibning pris? Er det gulvafslibning i København eller gulvafslibning på fyn? Prisen er afhængig af hvor i landet gulvarbejdet skal udføres. Men selvfølgelig også hvilken beskaffenhed dit gulv har samt typen af gulvbehandling. Altenativt kan du også overveje leje af gulvsliber, og måske udføre arbejdet som gør-det-selv mand.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *