Gulvvarme trægulve - Fornuftig med gulvvarme under trægulv

Gulvvarme trægulve – Fornuftig med gulvvarme under trægulv

Gulvvarme

Fornuftig med gulvvarme under trægulv

Gulvvarme trægulve

Der kan lægges gulvarme under de fleste typer gulvbelægning. Før i tiden var gulvvarme forbeholdt flisegulvet i badeværelset, men idag er gulvvarme udbredt til hele boligen.

Tips om gulvvarme trægulve

De forskellige gulvtyper er ikke alle lige velegnet til gulvvarme, og derfor tilådes at følge anvisninger fra producenten. Men det kan helt sikkert lade sig gøre med gulvvarme under trægulve.

Der er dog en række forhold der skal være opfyldt, idet et trægulv er meget følsomt for udsving i temperatur og luftfugtighed. Trægulvet må jo ikke tage skade som følge af gulvvarmen. Generelt er det vigtigt at alt rørarbejde og arbejde med vand er overstået, og at både undergulv, trægulv og bygningen som helhed er tørt med den luftfugtighed som vil være normal.

Varme i trægulve

Fordelen ved gulvvarme er, at den giver en rigtig god varmefordeling i rummet samt et gulv der er behageligt at gå på og berøre med strømpefødder og bare tæer. Derfor er gulvvarme et rigtig godt alternativ til radiatoropvarmning og andet.

Når der er gulvarme under et trægulv, så kan man forvente, at der vil opstå fuger mellem plankerne i fyringssæsonen. Og uanset om det er lamelparket eller massive plankegulve så vil varmen øve indflydelse på gulvenes måde at udvide og trække sig sammen.

Gør brug af en gulvmand

Når det er besluttet at lægge gulvvarme under trægulvet, så er det vigtigt at undergulvet understøtter. Ved el-gulvvarme er det lidt lettere end ved centralvarmerør, men tænk på:

Stabilitet
Komfort
Varmeledningsevne
Støjdæmpning

Der skal tages højde for gulvtype og mellemlaget imellem trægulvet og underlaget ved svømmende gulv. I de forskellige gulvtyper:

Limede gulve
Svømmende gulve
Ikke bærende gulve
Bærende gulve

er der forskellige krav til undergulvet og gulvvarme sytemet, og her må anvisninger fra producenten følges.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *