Hjørnesliber - Sådan afsliber du hjørner på trægulv med ...

Hjørnesliber – Sådan afsliber du hjørner på trægulv med trekantsliber

En hjørnesliber er som ordet siger en slibemaskine som afsliber hjørner. Den er udformet som en trekant og kaldes også en ‘ trekantsliber ‘.

hjørnesliber gulvabc.dk

Til udførelse af en gulvafslibning anvendes der en række forskellige gulvslibemaskiner, herunder en hjørnesliber. Ved en gulvafslibning benyttes gulvslibemaskiner, som med sandpapir afsliber den gamle overflade.

Hvordan fungerer en hjørnesliber

Sandpapiret fastgøres på gulvslibemaskinen som ved rotation eller vibration fjerner den gamle gulvbehandling. En hjørnesliber afsliber ved hjælp af vibrationer og kan også bruges på utilgængelige og ufremkommelige steder for andre typer gulvslibemaskiner.

Der anvendes sandpapir

En gulvafslibning af et almindeligt trægulv udføres med sandpapir af forskellig grovhed. Hvor der anvendes en grovkornet sandpapir først, som efterfølgende gøres finere og finere. For til sidst at afslutte med den helt fine, så finishen bliver helt perfekt. Ved et almindeligt trægulve, som skal lakeres vil der blive afsluttet med kort 120. Jo færre sandkorn der anvendes, jo grovere en afslibning vil der blive udført. Der findes følgende forskellige typer gulvafslibninger:

  • Grovslibning
    trekantsliber gulvabc
  • Mellemslibning
  • Finslibning
  • Letslibning

Hver enkelt afslibning har sin egen definition og plads i gulvslibningsprocessen.

Hvilke typer maskiner anvendes ved gulvafslibning

En gulvafslibning er ikke kun en gulvafslibning, men en række processer som munder ud i en ‘fuldslibning’. Til udførelse af en ‘fuldslibning’ anvendes der følgende gulvslibemaskiner:

  • Båndsliber
  • Kantsliber
  • Hjørnesliber
  • Polermaskine

Efter en gulvafslibning med den store gulvmaskine afslibes gulve med hhv. en kantsliber og en hjørnesliber for til sidst at blive poleret.

gulvabc

Fordelen ved brugen af hjørnesliber

Hjørner kan afslibes på lidt forskellig måde, enten ved at skrabe eller ved brugen af en hjørnesliber. Sammen med kantslibning så er hjørneslibning en manuel afslibning. Her anvendes håndholdte slibemaskiner som afsliber hhv. hjørner og kanter.

Hjørnesliber og Kantsliber supplerer hinanden

Kantslibere har desuden en storebror med et langt næb til at afslibe under radiatorer og andre utilgængelige steder. Når den totale afslibning af gulv, hjørner og kanter er udført kan der påføres en ny gulvbehandling med olie, lak eller lud.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *