Hvor lang tid tager en gulvafslibning? Hvad med støv?

Hvor lang tid tager en gulvslibning? Og kommer der støv?

 • Vi oplever, at nogle af de hyppigste spørgsmål vedrører tidsforbruget ved en gulvslibning samt hvor meget støv der frembringes.

  Støv og tidsforbruget ved gulvslibning

  Alting tager tid og en gulvslibning tager lang tid. Tiden er selvfølgelig et relativt begreb, men spørgsmålet er ofte om det tager timer eller dage. Og jeg kan godt forstå, at udeforstående ikke har nogen fornemmelse af tiden det vil tage at opfriske et gammelt og slidt trægulv.

  En fagmand kan afslibe forholdsvis hurtigt

  En professionel gulvsliber kan naturligvis afslibe et trægulv hurtigere og bedre end en gør-det-selv mand/dame.  Og derfor er det en vigtig parameter at tage med i betragtning når der skal imellem at udføre gulvarbejdet selv eller lade en fagmand om det.

  Forhold der påvirker tidsforbruget

  Hvor lang tid det tager afhænger af en række forhold, blandt andet:

  • Træsort
  • Træets tilstand
  • Gulvets tykkelse
  • Trægulvets beskaffenhed
  • Operatørens ekspertise
  • Gulvslibemaskinen
  • Typen af gulvbehandling
  • Temperatur
  • Luftfugtighed

  Og så her jeg sikkert glemt nogle stykker. For en ting er sikkert, en professionel fagmand får alle detalje med så du bliver tilfreds med det færdige resultat.

  Det er erfaringen der tæller

  rne med, så gulvarbejdet bliver udført på den rigtige måde.

  Det er med gulvslibning som med så mange andre ting, at  jo mere erfaring og rutine jo hurtigere udføres gulvarbejdet. Og det er ikke nødvendigvis altid på bekostning af kvaliteten.

  Hvor lang tid tager en gulvslibning?

  Såfremt vi tager udgangspunkt i en almindelig familiebolig på 125 m2, så kan den som regel afslibes og efterbehandles på 1 – 2 arbejdsdage. Behandlingen af trægulve har tørre- og hærdetiden som en ubekendt faktor. Nogle af de forhold som kan drille mest er temperatur og luftfugtighed, idet den kan svinge meget fra bolig til bolig og fra årstid til årstid. Træ ‘kvælder’ som man siger inden for fagsproget. Det vil sige, at træ udvider sig og trækker sig sammen afhængig af temperatur og luftfugtighed. Og derfor er det altid en god idé at kontakte en gulvmand for yderligere info og en vurdering af dine trægulve.

  Støv og gulvslibning

  En anden ting som kan være nyttig at vide er forholdet med støv. Hvor meget støver en gulvslibning? Støv komme ved en hvilken som helst proces indenfor afslibning:

  De nye maskiner og den nye teknologi som gulvbranchen heldigvis er begunstiget af bevirker at afslibning af trægulv har et meget begrænset støvudslip. Det er heldigvis ikke som i gamle dage hvor støv fyldte hele rummet og man ikke kunne se en hånd foran sig.

  Ny teknologi indenfor gulvslibemaskiner suger 98% af alt støvet

  Støvgener er næsten ikke eksisterende hvilket er til gavn for vore kunder og især vore medabejdere som arbejder i miljøet hver dag.

  Få mere information om gulvrenovering. Læs disse interessandt indlæg:

  • God kvalitet og de bedste gulvslibning priser
  • Er det muligt med billig gulvslibning uden støv?
  • Afslibning af trægulve til billig pris og helt uden støv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *