Derfor bør man ikke lægge gulve selv

Hvorfor man ikke bør lægge gulve selv

Man kan sagtens gennemføre gulvlægning uden professionelle håndværkere. Der er nogle gulve, der er nemmere at lægge på egen hånd. Det kræver at man har det rigtige værktøj for at lægge gulvplader sammen.

Først og fremmest skal der vælges gulvtypen. Det er ikke altid prisen, der er afgørende, men  gulvets placering. Man bruger normalt laminater, fliser eller linoleum til køkkener, mens man plejer at bruge  fliser eller natursten til badeværelsesgulv.

Der er også andre faktorer, der afgør valget, såsom priserne, udseende, miljømæssige forhold.

Uanset hvilke gulv man lægger, er det vigtigt at have undergulvet i orden. For eksempel skal gamle gulv forberedes til gulvlægning med MDF-plader. Det der  er vigtigt for undergulvet, er at det skal være en sammenhængende overflade. Der kan med fordel bruge svømmende gulv eller pladegulv. Gulvedeles op  i to store grupper, som hedder bærende og ikke-bærende grupper. Bærende gulve er de gulv, der får understøttelse i form af strøer eller bjælker. Den første gruppe indeholder strøgulve, limede gulv, svømmende gulve, mm.  Ikke-bærende gulv er understøttet af en hel gulvflade. Eksempler af disse kan være beton eller træplader.

gulvafslibning

Oven på undergulvet lægges der et lag som kan bestå af isoleringslag eller korksmuldpap. Over undergulvet lægges der så gulvets overflade der udgør den tredje lag.

gulvplader

For at få den øverste overflade til at være pæn, er der nogle små tips man må bruge når der lægges gulv. Det ser f.eks. pænere ud når plankerne ligger sådan at lyset falder i retning af plankerne, i entreen bør man plankerne i retning mod værelserne.

Hvis man har kendskab til alle de faktorer beskrevet i artiklen, er det helt i orden at udføre gulvlægningen selv. Hvis man spørger fagmænd, er der altid en god ide at bestille professionelle erfarne håndværkere.  Fagmænd kan fortælle, at der ikke findes to rum der er ens.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.