Klik gulv - Til gulve med lille belastning er klikgulv en god løsning

Klik gulv – Til gulve med lille belastning er klikgulv en god løsning

Beskrivelse af klik gulve. Et klik gulv er et lamel- eller laminatgulv der har en anordning, så det kan klikkes sammen.

Hvad er et klik gulv?

Det kaldes også et flydende gulv og er forholdsvis let at lægge. Gulvbrædderne har normalt et låsende fer og not system og kaldes derfor klik gulve. Dette klik system er på alle fire sider af gulvbrættet, og kan derfor med et enkelt klik låses ind i hinanden og blive til en helhed. Derved bliver søm, skruer og lim overflødiggjort som ved lægning af et normalt gulv.

Svømmende gulv

Måden gulvet bliver lagt på kaldes et ‘svømmende gulv’ eller en ‘svømmende belægning’. Gulve som benyttes til svømmende gulve er opbygget af flere lag træ, så de ikke udvider og trækker sig sammen som for eksempel et massivt trægulv. Svømmende trægulve må kunne bevæge sig frit og derfor skal der være luft helt ude ved panelerne.

Kaldes også clic gulv

Klik gulve fra forskellige producenter har lige så mange klik metoder, lige fra simple udfræsede fer og not systemer til bøjler og andre mærkværdige påfund. Der er en patenteret udfræsning i siderne som låser gulvbrædderne sammen. Enkelte har systemer der skal sammenlimes i fer og not, men ellers er systemet blot et klik. Anvendelsen af parketbrædder og massive brædder sker normalt ikke med et klik system, men med den normale lægningsmetode.

Et klik gulv er let at lægge

Det er allervigtigst at underlaget eller undergulvet er helt plant, og derfor lægges der normalt et elastisk mellemlag og eventuelt en fugtspærre imellem undergulvet og bræddegulvet. Dette fjerner små ujævnheder i undergulvet, samtidig med at det har en isolerende effekt og forbedrer de lydmæssige egenskaber.

Velegnet til steder med mindre belastning

Klik systemet er velegnet til gulve hvor belastningen ikke er stå stor, og derfor egner klik gulve sig storartet til private hjem og mindre kontorer med et begrænset brug. Ellers er alternativet at vælge det mere traditionelle massive gulv med fer og not.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *