Knirkende gulv - Hvorfor knirker trægulve? Få svaret her..

Knirkende gulv – Hvorfor knirker trægulve? Få svaret her..

Knirkende gulve findes på gulve som er lagt forkert eller har løsnet sig fra undergulvet. Knirkeriet kan også opstå som følge af svingninger i temperatur eller luftfugtighed.

Hvorfor knirker mit gulv?

Der er flere forskellige muligheder for at udbedre knirkende gulve. Mulige løsninger kunne være:

  • Gulvafslibning
  • Fastgørelse af løse brædder
  • Omlægning af gulvet.

Det er meget irriterende med knirkende lyde fra sit trægulv, og tanken om at skulle leve med denne lyd hver gang nogen går på gulvet er på nippet til grænseoverskridende.

Et knirkende gulv

Og ofte knirker det mest ved døråbninger og steder hvor man går allermest. Men ikke nok med det så er der en række trægulve som gynger underligt når man går på det, som om at det ikke er lagt ordentligt.

Gulvet knirker

En af grundene til knirkeri kan være, at gulvbrædderne ikke er gjort ordentlig fast til undergulvet, og ofte fordi sømmene har arbejdet sig op eller sluppet fra strøerne. Forsøg dig systematisk frem og lyt. Lokaliser områderne med knirken, og marker dem eventuelt med en gul post-it.

Larmende gulve

Såfremt et gulvbræt synker lidt, når man træder på det, så er det fordi der er en dårlig kontakt til den underliggende strø (bærende træ). Mange gange opstår skaden fordi de underliggende strøer tørrer ud, og der opstår en revne i midten hvor sømmet sidder. Og i et sådant tilfælde kan gulvbrættet fastgøres ved at flytte sømmet en anelse til en af siderne.

Gulvknirk og knirkende gulv

Er du i tvivl så prøv i første omgang at dykke sømmene, det hjælper som ofte. Ellers er et andet alternativ at lægge gulvet om, men det er en kostbar og besværlig løsning. Det tilrådes at kontakte en gulv fagmand eller den lokale tømrer for tips og gode råd.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *