Lakering - Lakbehandling med gulvlak, hvid lak, klar lak

Lakering – Lakbehandling med gulvlak, hvid lak, klar lak, syrehærdende

Lakering

Lakering af flader er typisk myntet på trægulve. Der findes forskellige laktyper, herunder vandbaseret lak, 2-komponent lak, syrehærdende lak og 1-komponent boliglak. Kontakt et byggemarked, farvehandel eller gulvfirma for yderlige info.

Gulvlak forskønner din bolig

Lakering med lud + hvid mat lak

Der findes 2 former for lakbehandling:

  • Re-lakering hvor den nuværende lak renses og lakeres over
  • Ny-lakering hvor den gamle overflades fjernes med en gulvafslibning

Det anbefales altid at få udføret en gulvafslibning så gulvet kommer til at fremstå trærent. Herefter grundes og lakeres træet med 2 eller 3 lag klar lak. Som et alternativ kan der påføres en hvid lak, se nærmere herom andetsteds her på siden.

Forskellige laktyper til gulv lakering

Lak tilbydes med forskellige overflade og glans. Her er de mest anvendte:

  • Højglans
  • Blank
  • Halv blank /halv mat
  • Silkemat
  • Mat
  • Ultramat

Glansen har kun en visuel virkning og har ikke noget med slidstyrken at gøre. Uanset glans er et lakeret trægulv smudsafvisende samt let at rengøre og vedligeholde.

Vandbaseret lak og syrehærdende lak

De moderne laktyper som anvendes idag, gulner kun meget lidt. Så du vil aldrig igen komme til at opleve de gule og orangegule trægulve som har præget danske boligere igennem århundreder. De nye typer lakker afviser Uv stråler og lys i det hele taget, som dermed har minimal indflydelse på gulvet, hvilket medvirker til at de ikke bliver gule med tiden.

Lakbehandling af gulve

Dette er dog ikke ensbetydende med at et trægulv ikke skifter farve med tiden, men med en vandbaseret lak så er de ydre påvirkninger meget minimal.

Lakering med højglans gulvlakEt trægulv, der er lakeret med en klar lak er smudsafvisende samt let at rengøre og vedligeholde.

Gulvet vaskes med et ph-neutralt rengøringsmiddel som for eksempel Ajax eller et specialmiddel til rengøring af lakerede overflader. Iøvrigt er der ingen pleje og yderlige vedligeholdelse ved et lakbehandlet trægulv undtagen en re-lakering som tidligere nævnt.

 NB: Ud over lakbehadnling af trægulve anvendes lak også til biler, møbler og meget andet. Gulvlak er meget slidstærk og følger gulvets bevægelser.

Lakering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.