Lamelparketgulv - Få nye og billige gulve med lamelparket

Lamelparketgulv – Få nye og billige gulve med lamelparket

 

 

Lamelparketgulv

billige Lamelparketgulv

Lamelparketgulv er en forholdsvis ny gulvtype, som er opbygget som en sandwich med tre lag.

Sammenlimet lamelparketgulv

De enkelte lag er sammenlimet på tværs af hinanden. Øverst er der et slidlag (jo tykkere jo bedre) derefter et mellemlag (krydsfiner) og et bundlag (kontrafiner i fyr). På lamelparketgulv er det øverste lag bygget sammen af mindre stave, så det ligner et typisk stavparketgulve.

En meget slidstærk gulvløsning

Lamelopbyggede gulve er udført på en måde så de er meget slidstærke med en overfladebehandling som er beskyttende og samtidig gør gulvet smudsafvisende samt let at rengøre og vedligeholde. De fleste lamelparket gulve har en overfladebehandling med:

  • Olie
  • Hvid olie
  • Lak
  • Hvid lak

Det er dog ikke udelukkende fordele som et lamelgulv er behæftet med.

Et lamelparketgulv har også ulemper

Af ulemper kan nævnes, at der kun kan foretages 1 gulvafslibning. Så hvis gulvet senere skal friskes op, så kan det ikke lade sig gøre og der vil være risiko for gennemslibning.

Lamelparketgulve findes i mange træsorter; Bøg, Eg, Merbau og Ask

Overfladebehandling på et lamelparketgulv

En anden og væsentlig ulempe på nye lamelgulve er, at overfladebehandlingen på nye lamelgulve ikke er særlig slidstærk. På gulvfabrikkerne har man ikke tid til at vente på tørring af olien og lakken, og derfor anvendes der hhv. uv-hærdene olie og lak, som ikke er særlig holdbar.

Det tynde slidlag er en ulempe

Lamelgulve er opbygget i flere lag som er krydslagt, det vil sige en meget formstabil opbygning. Og med et kliksystem uden brug af søm eller lim, så er gulvet let at lægge.

Et lamelparketgulv er lagopbygget

Det lagopbyggede trægulv er bygget op af overlappende lag, der udligner træets naturlige ‘kvælden’. Et almindeligt trægulv udvider sig og trækker sig sammen som følge af temperatur og luftfugtighed, og ved at skiftevis har fibre på kryd og tværs er et lamelparketgulv meget slidstærk. Og påvirkningningen af fugtigheds- og temperaturændringer vil ikke påvirke gulvet.

NB: flerlaget trægulv kan kun afslibes 1 gang og i enkelte tilfælde 2 gange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *