Linoleumsgulve - Et miljørigtigt gulv som finde i en masse varianter

Linoleumsgulve – Et miljørigtigt gulv som finde i en masse varianter

Linoleumsgulve er et meget anvendt produkt som gulvbelægning i skoler, institutioner, sundhedssektøren og offentlige bygninger.

Linoleumsgulve er smudsafvisende samt let at rengøre

Linoleum er fremstillet af blandt andet linolie (linum) og olie (oleum), og anvendes blandt som en belægning på gulve.

Linoleumsgulve med mange egenskaber

Lonoleumsgulve fremstilles som fliser eller i baner og er igen blevet en populær gulvbelægning som følge af sine naturlige egenskaber og mange muligheder for anvendelse. Linoleum er velegnet som gulvbelægning i alle boligens rum, dog skal linoleum i baderum monteres specielt hvor der kræves en fagmand.

Hvordan anvendes linoleumsgulve?

Det er en meget slidstærk gulvbelægning som blev opfundet af englænderen Frederick Edward Walton, der i forvejen havde en fabrik der fremstillede regntøj til fiskere. Udover gulvbelægning så anvendes linoleum også som trykplader hos kunstnere og den grafiske industri.

Hvad er linoleum?

På lige fod bed marmorgulve, stengulve og trægulve er linoleum et 100% naturprodukt. Det findes med forskellige overflader, farver og tryk. Det er næsten umuligt at slide op ved almindelig brug, og derfor er det særdeles velegnet til steder med meget slid.

Smudsafvisende og rengøringsvenligt

Ofte er linoleumsgulve let marmoreret eller farvet. Farverne gør at snavs ikke ses særligt let, og nemt holdes rent ved en fejling, støvsugning eller gulvvask. Gulvet har en række individuelle egenskaber, som giver det et stilfuldt udseende med en høj æstetisk værdi.

Trindlydsdæmpning

Ønsker du et gulv med enestående gangkomfort, god varmeisolering og effektiv trinlydsdæmpning, så er linoleumsgulve det helt rigtige valg. Mange andre gulvbelægninger giver en meget støjende gang, for eksempel stengulve, fliser, klinker og marmor.

NOTE: Det er kun gulvtæpper som har en mindre trinlyd.

Miljøvenlig gulvbelægning

Det er et miljøvenligt, antistatisk, trinlydsdæmpende gulv som er modstandygtigt overfor fedtstoffer og olie. Det er smudsafvisende, let at rengøre og smukdafvisende. Det er tekniske muligt at recirkulere linoleum.

 Rengøring og vedligeholdelse af linoleumsgulve

Gulvvask foretages som på et almindeligt gulv. Linoleum er et naturprodukt der er lavet på basis af linolie, hør og harpiks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.