Der foretages altid mellemslibning ved gulvbehandling

Mellemslibning – Der foretages altid mellemslibning ved gulvbehandling

En gulvafslibninger består af en række del slibninger, herunder en mellemslibning. Processerne ved en gulvafslibning er grovslibning, mellemslibning og finslibning.

Mellemslibning er en proces

En mellemslibning er en finpudsning af en behandlet overflade så påføringen af det næste lag kan binde, samtidig med at ujævnheder fjernes. Endvidere fjernes støv fra fladen, så finishen bliver helt iorden inden det næste lag påføres.

Ved lakering af trægulve foregår der altid en mellemslibning imellem første og anden lag lak.

Når et trægulv har fået grundlak så rejser træet sig. Mellemslibningen giver den rette finish så den næste gang lak kan påføres.

Den normale fremgangsmåde ved gulvafslibning

Der startes altid med en grovslibning for at fjerne den gamle overfladebehandling af lak, lud, voks eller olie. Herefter anvendes en finere sandpapir hvor løs maling eller lak fjernes samt sporene efter den grove afslibning. Og herefter fortsættes processen med finere og finere sandpapir for til slut at anvende den helt fine.

Hvad er en mellemslibning?

Ganske enkelt er det en afslibning med for eksempel korn 150 eller 180. Ved større gulvarealer anvendes en polermaskine med et slibenet som har den samme funktion som sandpapir. Derfor er der enkelte gulvmænd der bruger ordet ‘polering’ istedet for ‘mellemslibning’, men det er blot en detalje.

Findes der andre slibninger end mellemslibning?

En gulvafslibning foretages normalt med en gulvslibemaskine som har en valse hvorpå der påmonteres sandpapir. Sandpapir findes i forskellige grovheder eller finheder om du vil, som måles i ‘korn’. Jo færre korn jo grovere afslibning, og en gulvafslibning er delt op i processer med følgende betegnelser:

  • Fuldslibning (hele processen)
  • Grovslibning (foretages diagonalt)
  • Mellemslibning (imellem 2 gulvbehandlinger)
  • Finslibning(på langs)

NOTE: Er gulvet ferniseret eller malet så kan det være nødvendigt med en gulvafhøvling. En gulvafhøvling fjerner også mindre niveauforskelle og bølger på gulvet.

Ved tidligere lakerede eller oliebehandlede trægulve

Til opfriskning af behandlede trægulve kan der altid påføres en ny overfladebehandling. Men det er en forudsætning at det oprindelige trægulv er ‘nulstillet’ det vil sige, at sæbefilm og  snavs bliver fjernet. Endvidere er det vigtig at sikre den bedste vedhæftingsevne, og det sikres bedst ved en mellemslibning.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *