Merbau gulv - Det flotte, eksotiske og dybtrøde trægulv

Merbau gulv – Det flotte, eksotiske og dybtrøde trægulv

Merbau

Det flotte, eksotiske og dybtrøde trægulv

Merbau er en mørk eksotisk træsort, med en hård overflade der egner sig rigtig godt som gulvbelægning.

Giver en fantastisk dybrød farve

Merbau gulve har en smuk struktur i orangebruge og rødbrune nuancer.Merbau er en meget anvendt træsort til trægulve. Det er en hård trætype som gror i Syd Øst Asien. Det er store træer som egner sig fortræffelig til trægulve. Træet har en helt speciel brunrødlig glød med meget udprægede åretegninger og strukturer.

Opfriskes med en gulvafslibning

Og et massivt merbau gulv kan afslibes et utal af gange og holdes pænt. Når et Merbau gulv med tiden bliver slidt og grimt, så kan det let opfriskes med en ny gang olie.

Som skræddersyet til oliebehandling

Træsorten er særdeles velegnet til oliebehandling og kan få en meget dybrødlig glød, som mange holder meget af. I Danmark anvendes der i højgrad skandinaviske træsorter som:

  • Eg
  • Ask
  • Bøg
  • Fyr
  • Gran

Men i de senere år er Merbau og Jatoba blevet populære som et alternagtiv som mørke og eksotiske træsorter. Et merbau gulv der er frisket op med olie er meget smukt, og det naturlige spil i træet give en varm naturlig ægthed. Merbau gulve bruges meget i kontormiljøer og andre steder med meget slidtage, og især offentlige institutioner har med fordel benyttet det eksotiske look.

NOTE: Vær opmærksom på at mange merbau gulve sælges som lamelgulve med en meget tynd slidflade

Et merbau gulv med eksklusivitet og varme

Den mørke træsort med det dybrøde skær, giver følelsen af varme. Men modsat de skandinaviske lyse træsorter passer den ikke ind i den traditionelle danske arkitektur.

Møbler, interiør og skandinaviske artiketur er som skræddersyet til de lyse træsorter.

Så derfor benyttes Marbau ofte i præfabrikerede typehuse og ikke almindelige arkitektegnede boliger. Den stigende efterspørgsel efter træsorten har skudt priserne i vejret og andre træsorter som wenge og jatoba  brugt som et alternativ.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *